Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
Усвојена Одлука о условима за посредовање у тражењу потенцијалних инвеститора ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 01 март 2012 10:18
Одборници Скупштине општине Козарска Дубица усвојили су на 33. редовној сједници Одлуку о условима за посредовање у тражењу потенцијалних инвеститора ради улагања у Пословну зону “Липова Греда”. Овом Одлуком се уређују услови за закључивање уговора о посредовању у продаји грађевинског земљишта у овој пословној зони.

На основу ове одлуке биће објављен јавни позив упућен правним лицима и предузетницима у земљи и иностранству за посредовање у тражењу и довођењу потенцијалног инвеститора као купца грађевинског земљишта ради улагања у Пословну зону. Уговором о посредовању биће одређено да општина исплати накнаду утврђену овом одлуком сваком посреднику који нађе и доведе у везу са општином инвеститора који ће са општином закључити уговор о купопродаји грађевинског земљишта у Пословној зони.
Посредник чијим је посредовањем закључен уговор о купопродаји грађевинског земљишта у Пословној зони има право на накнаду за посредовање у висини од 20 одсто од купопродајне цијене, а накнада ће се исплатити из средстава Буџета општине у року од 15 дана по уплати купопродајне цијене од стране купца. Преговоре са потенцијалним инвеститорима ради улагања у Пословну зону води Одјељење за привреду и друштвене дјелатности сходно важећем закону о грађевинском земљишту и Одлуци о условима уласка инвеститора у пословну зону.