Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Usvojena Odluka o uslovima za posredovanje u traženju potencijalnih investitora PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Mart 2012 10:18

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su na 33. redovnoj sjednici Odluku o uslovima za posredovanje u traženju potencijalnih investitora radi ulaganja u Poslovnu zonu “Lipova Greda”. Ovom Odlukom se uređuju uslovi za zaključivanje ugovora o posredovanju u prodaji građevinskog zemljišta u ovoj poslovnoj zoni.

Na osnovu ove odluke biće objavljen javni poziv upućen pravnim licima i preduzetnicima u zemlji i inostranstvu za posredovanje u traženju i dovođenju potencijalnog investitora kao kupca građevinskog zemljišta radi ulaganja u Poslovnu zonu. Ugovorom o posredovanju biće određeno da opština isplati naknadu utvrđenu ovom odlukom svakom posredniku koji nađe i dovede u vezu sa opštinom investitora koji će sa opštinom zaključiti ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni.
Posrednik čijim je posredovanjem zaključen ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni ima pravo na naknadu za posredovanje u visini od 20 odsto od kupoprodajne cijene, a naknada će se isplatiti iz sredstava Budžeta opštine u roku od 15 dana po uplati kupoprodajne cijene od strane kupca. Pregovore sa potencijalnim investitorima radi ulaganja u Poslovnu zonu vodi Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti shodno važećem zakonu o građevinskom zemljištu i Odluci o uslovima ulaska investitora u poslovnu zonu.