Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
"Липова Греда" презентована у Вићенци ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 02 март 2012 11:16

На конференцији "Србија и Република Српска - мјесто гдје интернационализација мало кошта а пуно обећава", одржаној у Вићенци у Италији, у организацији удружења индустријалаца Вићенце (Confindustria Vicenza), презентоване су могућности инвестирања у Пословну зону "Липова Греда" у Козарској Дубици. Општина Козарска Дубица је позвана да презентује могућности инвестирања у пословну зону "Липова Греда", која је оцијењена као најинтересантнија пословна зона у БиХ и због тога што већ има реализовану италијанску инвестицију на подручју општине.

Заинтересованим италијанским привредницима обратили су се Никола Палацини, представник фирме ИБЦ (International Bridge consulting) с којом општина Козарска Дубица има потписан уговор о сарадњи у циљу промоције пословне зоне и Грациела Францони, представница фирме "Franzoni Filati", који су учеснике конференције упознали са позитивним искуствима инвестирања у Козарску Дубицу. Овом приликом је договорена и најављена прва посјета заинтересованих италијанских инвеститора Пословној зони "Липова Греда", чиме би се већ идуће недеље могао очекивати долазак 7 заинтересованих италијанских привредника.
На конференцији је било присутно више од 50 италијанских привредника, те представници регије Венето, банкарског сектора и други. Након одржане презентације организовани су билатерални састанци са свим заинтересованим италијанским привредницима, на којима су се могли детаљније информисати о свим предностима које општина Козарска Дубица пружа потенцијалним инвеститорима.