Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
Привредници из Турске у Козарској Дубици ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 01 мај 2013 14:11

Пољопривреда са нагласком на воћарство, металска индустрија и транспорт области су у којима би ускоро могли да сарађују привредници из Турске и Козарске Дубице.

Ових дана у Републици Српској борави делегација турске покрајине Бурса, а њени привредници обишли су јуче и погоне у нашој општини, те са дубичким привредницима и званичницима разговарали о могућностима успостављања привредне сарадње. Посјета турске делегације општини Козарска Дубици резултат је раније обављених састанака.

Privrednici iz Turske u Kozarskoj Dubici

У Локалној агенцији за развој и Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности већ неколико мјесеци интезивно радимо на успостављању контаката са привредницима из Турске, казао је директор Локалне агенције за развој Данијел Марјановић, те истакао значај и озбиљност ових активности јер турским привредницима пословни ангажман у Козарској Дубици отвара могућност лакшег пласмана роба и услуга у Европску унију.

У делегацији турских привредника који су обишли предузећа "Унаплод", "Нова Механика", "Еко бел" и "Млијекопродукт" био је и предсједник удружења бизнисмена регије Бурса Мурат Бајазит.

Козарска Дубица је једна је од осам општина у БиХ са којима Бурса, најјача индустријска регија Турске, планира успоставити привредну сарадњу.