Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Dogovorena saradnja GTZ-a i opštine Kozarska Dubica PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Januar 2009 12:40

Oživljavanja privrede i otvaranje industrijske zone u opštini Kozarska Dubica tema je o kojoj je načelnik opštine Nino Jauz razgovarao sa Kristijan Kaufholdom, rukovodiocem projekta unapređenja lokalne uprave i regionalne privrede, koji sprovodi njemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz potvrdio je da će opština u okviru projekta "Unapređenje lokalne i regionalne privrede" potpisati Memorandum o saradnji sa Njemačkom organizacijom za tehničku saradnju -GTZ, koji će podrazumijevati ekspertsku pomoć u izradi studije izvodljivosti i prve faze planiranja izgradnje Poslovne zone u Kozarskoj Dubici.

Jauz je potvrdio da su tokom sastanka Kaufholdu prezentovane sve komparativne prednosti Kozarske Dubice, proizvodni potencijali postojećih preduzeća, mogućnosti otvaranja novih privrednih subjekata i planovi lokalne vlasti u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Kaufhold je istakao da će GTZ-a u Kozarskoj Dubici učestvovati u planiranju izgradnje slobodne zone i na kvalitetan načini pripremiti opštinske strukture da znaju odgovoriti na različite zahtjeve koje postavljaju investitori.

 

Dogovorena saradnja GTZ-a i opštine Kozarska Dubica