Municipality of Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Business zone Lipova Greda
Dogovorena saradnja sa agencijom Čakra u vezi izrada studije izvodljivosti za poslovne zone u Kozarskoj Dubici PDF Print E-mail
Wednesday, 23 December 2009 15:28
There are no translations available.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz i direktor Razvojne agencije grada Čakovca Kristijan Mavrek potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji, koji podrazumijeva izradu studije izvodljivosti Poslovne zone "Lipova Greda" Kozarska Dubica. "Razvojna agencija grada Čakovca, koja ima izuzetno dobra iskustva u procesu formiranja poslovnih zona će u narednom periodu izraditi studiju izvodljivosti poslovne zone "Lipova Greda". Ono što je nama veoma bitno, pri tome će koristiti metodologiju Evropske unije i Evropske komisije u cilju da bi smo tom studijom mogli aplicirati za određene razvojne projekte iz fondova EK i drugih razvojnih fondova", istakao je načelnik opštine Nino Jauz. "Želimo da se poslovna zona u Kozarskoj Dubici ispromoviše prema inostranim ali i domaćim investitorima, kojima ćemo ponuditi veoma povoljne uslove kada je u pitanju cijena zemljišta i komunalne infrastrukture da bi njihovi početni toškovi ulaganja bili što niži, a ekonomki efekti toga bili zapošljavanje, otvaranje novih radnih mjesta i dolazak investitora", istakao je Jauz.

"Ulaskom Hrvatske u Evrpsku uniju, Republika Srpska i Kozarska Dubica biće dio graničnog pojasa sa zemljama EU i upravo tu vidimo mogućnost da prenesemo naša iskustva, koja imamo u pograničnom pojasu na privlačenju stranih investititora, komunalnom opremanju poslovnih zona i dobijanju sredstava iz EU fondova", istakao je direktor Razvojne agencije grada čakovca Kristijan Mavrek. On je istakao da je Čakovac, smješten u najsjevernijoj županiji Republike Hrvatske, grad približne veličine kao i Kozarska Dubica, u kojoj poslovna zona postoji već deset godina i koju čine industrijski pogoni iz susjednih zemalja Evropske unije – Mađarske, Slovenije i Austrije.

 

Dogovorena saradnja sa agencijom Cakra