Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
Потписан Меморандум о сарадњи са њемачком владином организацијом за техничку сарадњу (ГТЗ) ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 13 април 2010 11:48
Кристијан Кауфхолд руководилац пројекта "Унапређење локалне управе и регионалне привреде", који спроводи њемачка владина организација за техничку сарадњу (ГТЗ) и Рајко Марчета, замјеник начелника општине Козарска Дубица потписали су данас Меморандум о сарадњи општине и ове владине организације. У исто вријеме потписан је и Уговор о суфинансирању израде студије изводљивости за Пословну зону Липова Греда у овој општини.
"Ова два битна документа потписана су у истом дану захваљујући доброј сарадњи која траје већ неколико година и која ће бити настављена и на новим пројектима до краја 2010. године. До сада смо радили едукативну и техничку подршку, а сада се кренуло и са финансијском. Посебну подршку ГТЗ је пружио у дефинисању и изради студије изводљивости коју за потребе Општине ради агенција "Чакра" из Чаковца уз суфинансирање израде студије изводљивости од 10 000 КМ од стране ГТЗ", рекао је Кауфхолд и додао да је ово примјер за све друге општине у БиХ како изгледа плод једне добре сарадње.

Рајко Марчета замјеник начелника општине је истакао да је потписивање меморандума и уговора значајно за израду студије изводљивости за Пословну зону Липова Греда. "Како би оправдале свој циљ, привукле инвеститоре и осигурале нова радна мјеста, за отварање пословних зона потребна је темељита припрема, стога ће нам консултантска, али и финансијска подршка ГТЗ-ета веома добро доћи, казао је замјеник начелника општине Рајко Марчета и додао да је израда Студије изводљивости при самом крају.

Potpisan Memorandum o saradnji