Municipality of Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Business zone Lipova Greda
Usvojena Odluka o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o kupoprodaji prve nekretnine u Poslovnoj zoni PDF Print E-mail
Friday, 29 April 2011 09:02
There are no translations available.

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica na 24. redovnoj sjednici usvojili su Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o kupoprodaji prve nekretnine u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" putem licitacije preduzeću "Eko-Bel" iz Laktaša.

"Potpisivanjem ovog ugovora u Poslovnu zonu "Lipova Greda" uvešće se prvi investitor.

Ovom odlukom otvaramo novu stranicu u izgradnji Poslovne zone "Lipova Greda"", rekao je Miloš Ćibić načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i dodao da je ovaj ugovor rezultat ozbiljnog i studioznog rada u proteklih godinu i po dana. On je naglasio da je najveći dio posla u realizaciji projekta formiranje Poslovne zone odradilo Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti. "Osim ovog Odjeljenja veliki doprinos u realizaciji dali su i drugi u opštinskoj administrativnoj službi, zakonodavci i odbornici Skupštine opštine koji su svojim odlukama pratili dinamiku aktivnosti Izvršne vlasti", rekao je Ćibić. Dragan Mataruga načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je rekao da su u toku pregovori sa još dva investitora zainteresovana za ulaganja u Poslovnu zonu "Lipova Greda". "Investitori ne smiju da osjećaju nikakve administrativne barijere. Ja svim srcem vjeruje u ovaj projekat koji bi trebao da zapošljavanjem mladih ljudi riješi goruće probleme u opštini Kozarska Dubica", rekao je Mataruga. Značaj dolaska prvog investitora istakao je i zamjenik načelnika opštine Rajko Marčeta koji se u svoje i ime načelnika opštine zahvalio odbornicima na podršci koju su pružili Izvršnoj vlasti u realizaciji projekta Poslovne zone "Lipova Greda".

 

Odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o kupoprodaji nekretnine, putem licitacije, Preduzeću "Eko-Bel" iz Laktaša, čime su ovlastili načelnika da sa ovim preduzećem, kao najboljim ponuđačem, zaključi ugovor o kupoprodaji građevinske parcele ukupne površine 4.187 metara kvadratnih.