Municipality of Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Business zone Lipova Greda
Potpisan ugovor sa prvim investitorom PDF Print E-mail
Wednesday, 04 May 2011 09:15
There are no translations available.

Opština Kozarska Dubica potpisala je danas ugovor sa preduzećem "Eko Bel" iz Laktaša o kupoprodaji prve nekretnine u Poslovnoj zoni "Lipova Greda".

Projekat "Poslovna zona" u Kozarskoj Dubici sa današnjim danom opravdava naše procjene. Prije dvije godine započeli smo realizaciju ovog projekta, rješavajući imovinske odnose, uređenjem regulacionog plana, parcelizacijom i izgradnjom infrastrukture.

Da je Kozarska Dubica dobar ambijent za investiranje govori i to da imamo prvog investitora u Poslovnoj zoni, a u proteklih pet mjeseci riješen je stečj u dva veoma značajna preduzeća, DIP "Kozari" koju je kupila Zepter kompanija i preduzeću "Mehanika" koje je kupilo preduzeće "Kondić Komerc", čime dobijamo tri nova preduzeća u opštini", rekao je Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica i dodao da će donošenje odluke o prekategorizaciji Graničnog prelaza u Donjoj Gradini za robni transport dati dodatnu prednost Dubici i "Lipovoj Gredi" kada je riječ o poslovanju. Jauz je najavio za sledeću sedmicu dolazak predstavnika tri italijanske kompanije koji će da obiđu poslovnu zonu "Lipova Greda". "Zahvaljujući saradnji Opštine Kozarska Dubica i kompanije IBC, s kojom smo prošle godine potpisali sporazum o dovođenju stranih investitora u ovu poslovnu zonu, očekujemo ozbiljne poslovne partnerime. Boško Šušnjar tehnički direktor preduzeća "Eko bel" je naglasio da ih je ova opština privukla kao voćarski kraj obzirom da preduzeće "Eko bel" ima u planu plastenički vid proizvodnje koji će ubuduće razvijati zajedno sa izraelskom vladom. "U prvoj godini investiraćemo u 500 kvadratnih metara prodajnog prostora, a nakno toga, u 2012. godini, ćemo urediti preostalih 500 metara kvadratnih u proizvodno-prodajni prostor", rekao je Šušnjar i dodao da će "Eko bel" u "Lipovoj Gredi" vršiti otkup poljoprivrednih proizvoda i njihov plasman kako unutar BiH tako i van granica.

Potpisan ugovor sa prvim investitorom