Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
Подршка Владе РС Пословним зонама ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 30 децембар 2011 15:50
Влада Републике Српске усвојила је јуче информацију о провођењу јавног позива за избор корисника подстицаја за подршку пословним инкубаторима и пословним зонама у Републици Српској, који је 13. децембра расписало Министарство индустрије, енергетике и рударства.

На јавни позив пријавило се 14 општина и градова, међу којима и општина Козарска Дубица, а од којих су двије општине тражиле подстицај за пословне инкубаторе, док је 12 општина тражило подстицај за пословне зоне, саопштено је из ресорног министарства.

Услове за подстицај пословних зона од укупно пријављених 13, испунило је 12 општина, а то су Козарска Дубица, Градишка, Бијељина, Мркоњић Град, Власеница, Источно Сарајево, Лакташи, Приједор, Петрово, Србац, Шамац и Нови Град. "У сврху подршке пословним зонама и инкубаторима обезбијеђен је дио средстава Гранта за провођење Стратегије развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и успостављања пословних зона у износу од 147.000 марака", рекао је ресорни министар Жељко Ковачевић. Ова средства су намијењена за адаптацију или санацију простора у пословним инкубаторима, израду прединвестиционих студија пословних зона, пројектне документације за изградњу инфраструктуре у пословној зони или рефундирање средстава за завршену пројектну документацију за изградњу инфраструктуре који су већ исплаћени. "Износи средстава за пословне инкубаторе су 6.000, односно 10.000 марака, а за пословне зоне подстицаји су од 5.000 до 14.000 марака", рекао је Ковачевић.