Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Podrška Vlade RS Poslovnim zonama PDF Ispis E-mail
Petak, 30 Decembar 2011 15:50

Vlada Republike Srpske usvojila je juče informaciju o provođenju javnog poziva za izbor korisnika podsticaja za podršku poslovnim inkubatorima i poslovnim zonama u Republici Srpskoj, koji je 13. decembra raspisalo Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva.

Na javni poziv prijavilo se 14 opština i gradova, među kojima i opština Kozarska Dubica, a od kojih su dvije opštine tražile podsticaj za poslovne inkubatore, dok je 12 opština tražilo podsticaj za poslovne zone, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Uslove za podsticaj poslovnih zona od ukupno prijavljenih 13, ispunilo je 12 opština, a to su Kozarska Dubica, Gradiška, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Vlasenica, Istočno Sarajevo, Laktaši, Prijedor, Petrovo, Srbac, Šamac i Novi Grad. "U svrhu podrške poslovnim zonama i inkubatorima obezbijeđen je dio sredstava Granta za provođenje Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i uspostavljanja poslovnih zona u iznosu od 147.000 maraka", rekao je resorni ministar Željko Kovačević. Ova sredstva su namijenjena za adaptaciju ili sanaciju prostora u poslovnim inkubatorima, izradu predinvesticionih studija poslovnih zona, projektne dokumentacije za izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni ili refundiranje sredstava za završenu projektnu dokumentaciju za izgradnju infrastrukture koji su već isplaćeni. "Iznosi sredstava za poslovne inkubatore su 6.000, odnosno 10.000 maraka, a za poslovne zone podsticaji su od 5.000 do 14.000 maraka", rekao je Kovačević.