Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
На граничном прелазу у Доњој Градини робни транспорт ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 15 март 2012 10:05

Међународни гранични прелаз Доња Градина - Јасеновац данас је званично отворен и за робни транспорт. Овим поводом на прелазу данас су се окупили гранични службеници обе земље, те представници општина Козарска Дубица и Јасеновац јер ће робни саобраћај на овом прелазу, на ком се путнички саобраћај обавља од 2007.године, свима бити од велике користи.

Опширније...
 
Италијани заинтересовани за улагање у пословну зону “Липова Греда” ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 07 март 2012 10:02

Начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз разговарао је данас са представницима пет предузећа из Италије, који су изразили заинтересованост за улагање у пословну зону "Липова Греда" у овој општини. Јауз је након састанка са италијанским инвеститорима изразио оптимизам у погледу постизања коначног договора о сарадњи.

Опширније...
 
Најуспјешнији студенти раде идејни пројекат за другу фазу пословне зоне ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 06 март 2012 09:16

Најуспјешнији студенти треће године Архитектонско-грађевинског факултета универзитета у Бањалуци обишли су Пословну зону „Липова Греда“ поводом почетка рада на изради идејног пројекта Регулационог плана за преосталих 46 хектара земљишта предвиђеног за изградњу другог дијела Пословне зоне ове општине.

Опширније...
 
"Липова Греда" презентована у Вићенци ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 02 март 2012 11:16

На конференцији "Србија и Република Српска - мјесто гдје интернационализација мало кошта а пуно обећава", одржаној у Вићенци у Италији, у организацији удружења индустријалаца Вићенце (Confindustria Vicenza), презентоване су могућности инвестирања у Пословну зону "Липова Греда" у Козарској Дубици. Општина Козарска Дубица је позвана да презентује могућности инвестирања у пословну зону "Липова Греда", која је оцијењена као најинтересантнија пословна зона у БиХ и због тога што већ има реализовану италијанску инвестицију на подручју општине.

Опширније...
 
Усвојена Одлука о условима за посредовање у тражењу потенцијалних инвеститора ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 01 март 2012 10:18
Одборници Скупштине општине Козарска Дубица усвојили су на 33. редовној сједници Одлуку о условима за посредовање у тражењу потенцијалних инвеститора ради улагања у Пословну зону “Липова Греда”. Овом Одлуком се уређују услови за закључивање уговора о посредовању у продаји грађевинског земљишта у овој пословној зони.
Опширније...
 
Министар Ковачевић посјетио општину Козарска Дубица ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 07 фебруар 2012 15:50

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић изјавио је приликом посјете општини да је привреда Козарске Дубице изузетно значајна у извозном смислу и да ће Влада Српске настојати подржати све пројекте који долазе из ове локалне заједнице.

Опширније...
 
Подршка Владе РС Пословним зонама ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 30 децембар 2011 15:50
Влада Републике Српске усвојила је јуче информацију о провођењу јавног позива за избор корисника подстицаја за подршку пословним инкубаторима и пословним зонама у Републици Српској, који је 13. децембра расписало Министарство индустрије, енергетике и рударства.

На јавни позив пријавило се 14 општина и градова, међу којима и општина Козарска Дубица, а од којих су двије општине тражиле подстицај за пословне инкубаторе, док је 12 општина тражило подстицај за пословне зоне, саопштено је из ресорног министарства.
Опширније...
 
Потписан уговор о купопродаји друге грађевинске парцеле у Пословној зони “Липова Греда” ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 29 децембар 2011 11:15
У општини Козарска Дубица данас је потписан уговора о купопродаји друге грађевинске парцеле у Пословној зони "Липова Греда" укупне површине 5.438 метара квадратних. "Предузећа "Еко бел" из Лакташа купац је и друге парцеле у Пословној зони "Липова Греда". Свакако да је продаја друге парцеле резултат доброг рада и визије на реализацији пројекта формирање Пословне зоне. Први инвеститор има намјеру да овдје изгарди погон за прераду воћа и љековитог биља што је додатно битно и из разлога што ће наши воћари имати загарантован пласман, а ствара се иста могућност за оне који се одчлуче бавити производњом љековитог биља", рекао је Нино Јауз начелник општине након потписивања уговора.
Опширније...
 
АДМИНИСТРАЦИЈА РАДИ КВАЛИТЕТНО (Надзорна провјере примјене стандарда ИСО 9001:2008) ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 16 децембар 2011 08:40
Провјеривачки тим сертификационог тијела компаније "ТÜВ Рхеинланд ИнтерЦерт" из Београда констатовао је, током данашње надзорне провјере примјене стандарда ИСО 9001:2008 у раду Административне службе, да је систем управљања квалитетом и даље присутан у пракси општине Козарска Дубица.

Према ријечима Љубана Крњајића начелника Одјељења за општу управу и борачко-инвалидску заштиту провјеривачки тим је упутио похвале на све процедуре које се проводе у раду Административне службе, те да су предложене минималне корекције.
Опширније...
 
Пословна зона “Липова Греда” презентована у Риму ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 16 новембар 2011 14:35
Представници општине Козарска Дубица јуче су презентовали могућност инвестирања у пословну зону "Липова Греда" на конференцији која је организована у сједишту Италијанског института за вањску трговину (ИЦЕ) у Риму. Конференција је носила назив "Босна и Херцеговина-економске могуцности за италијанске компаније", а опстина Козарска Дубица је једина из БиХ која је позвана да презентује могућности инвестирања обзиром да је пословна зона "Липова Греда" оцјењена као најперспективнија у БиХ.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>