Општина Козарска Дубица
latinicacirilicaenglish

Пословна зона Липова Греда
Потписан споразум са италијанском консултантском компанијом ИБЦ ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 22 јул 2010 12:02
Општина Козарска Дубица потписала је у данас споразум о сарадњи с консултантском компанијом "Интернатионал бридге цонсултинг" (ИБЦ) за изградњу пословне зоне "Липова Греда".

Уговор су потписали начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз и директор ИБЦ-а, чији је оснивач и власник групација "Франзони филати" из Италије, Дражен Видовић, а свечаности су присуствовали и премијер РС Милорад Додик и министар привреде, енергетике и рударства Слободан Пухалац.
Опширније...
 
Општина Козарска Дубица на правом путу да успостави квалитетну пословну зону ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 02 јул 2010 15:56

Помоћник министра привреде, енергетике и рударства Републике Српске за ресор малих и средњих предузећа Милан Цвијић процијенио је данас да је општина Козарска Дубица на правом путу да успостави квалитетну пословну зону која ће бити огледни примјер за друге општине РС. "У Козарској Дубици већ су ријешени имовинско-правни односи, дефинисани развојни правци, тражени стратешки инвеститори, дефинисане цијене земљишта и комуналија и остали неопходни правци изградње, а у предузетим активностима

Опширније...
 
Потписан Меморандум о сарадњи са њемачком владином организацијом за техничку сарадњу (ГТЗ) ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 13 април 2010 11:48
Кристијан Кауфхолд руководилац пројекта "Унапређење локалне управе и регионалне привреде", који спроводи њемачка владина организација за техничку сарадњу (ГТЗ) и Рајко Марчета, замјеник начелника општине Козарска Дубица потписали су данас Меморандум о сарадњи општине и ове владине организације. У исто вријеме потписан је и Уговор о суфинансирању израде студије изводљивости за Пословну зону Липова Греда у овој општини.
Опширније...
 
Договорена сарадња са агенцијом Чакра у вези израда студије изводљивости за пословне зоне у Козарској Дубици ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 23 децембар 2009 15:28

Начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз и директор Развојне агенције града Чаковца Кристијан Маврек потписали су уговор о пословној сарадњи, који подразумијева израду студије изводљивости Пословне зоне "Липова Греда" Козарска Дубица. "Развојна агенција града Чаковца, која има изузетно добра искуства у процесу формирања пословних зона ће у наредном периоду израдити студију изводљивости пословне зоне "Липова Греда".

Опширније...
 
Пословној зони “Липова Греда” дат регионални значај ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 07 октобар 2009 13:28
Директор Републичке развојне агенције Слободан Марковић најавио је данас да ће пословна зона "Липова Греда" у Козарској Дубици бити уврштена међу зоне од регионалног карактера у Републици Српској.

"Пословна зона у Козарској Дубици ће ући у мапу пословних зона у Републици Српској, а обзиром на њену локацију и величину, та пословна зона ће готово сигурно имати
Опширније...
 
Влада РС без накнаде уступила земљиште општини Козарска Дубица ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 01 октобар 2009 09:55
Влада Републике Српске донијела је одлуку о преносу права располагања непокретностина чиме је без накнаде уступила земљиште у вриједности од 1,5 милиона КМ општини Козарска Дубица у сврху изградње Пословне зоне "Липова Греда".

Доношењу ове одлуке претходило је утврђивање општег интереса којим се општини Козарска Дубица дозвлила потпуна експропријација парцела на локацији "Липова Греда"
.
Опширније...
 
Усвојена одлука о оснивању Пословне зоне „Липова Греда“ ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 09 јул 2009 10:22
На седмој радној сједници Скупштина општине Козарска Дубица је усвојила одлуку о оснивању Пословне зоне на земљишном комплексу од 69 хектара које је смјештено уз магистрални пут Козарска Дубица-Грдаишка.

Општина Козарска Дубица је у циљу рјешавања проблема незапослености, формирања нових радних мјеста, покретања привредних активности и привлачења страних инвестиција одлучила да успостави пословну зону која би се налазила ван урбаног дијела града.
Опширније...
 
У плану сарадња са италијанском групацијом у погледу формирања Пословне зоне ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 16 јун 2009 08:20
Општина Козарска Дубица парафирала је писмо намјере које се односи на сарадњу са италијанском групацијом "Франзони Филати", а везано за формирање Пословне зоне на локацији "Липова Греда".

Према ријечима Нине Јауза начелника општине у писму намјере предузећу "Франзони Филати"се нуди могућност оснивања предузећа са сједиштем у Козарској Дубици које ће вршити услуге промоције Пословне зоне у Италији, као и све неопходне радње са циљем довођења италијанских инвеститора у ову пословну зону.
Опширније...
 
Нацрт Регулационог плана на јавном увиду ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 01 јун 2009 14:17

Скупштина општине Козарска Дубица на шестој радној сједници донијела је Закључак да Нацрт Регулационог плана "Пословна зона Липова Греда" стави на јавни увид који ће трајати 30 дана.
Нацрт плана ће јавност моћи размотрити, а поводом упућивања сугестија и примједби биће организоване стручне расправе и презентације истог у надлежности ресорног Одјељења.

Опширније...
 
Усвојена одлука о приступању изради Регулационог плана "Пословна зона Липова Греда" ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 30 април 2009 09:34
На петој радној сједници Скупштине општине усвојена је одлука о приступању изради Регулационог плана "Пословна зона Липова Греда".
Регулационим планом се утврђују плански параметри за временски период од 10 година.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>