Municipality of Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Business zone Lipova Greda
Kozarska Dubica signed a cooperation agreement with the consulting firm IBC PDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010 12:02

Kozarska Dubica signed a cooperation agreement with the consulting firm "International brifge Consulting" (IBC) for the construction of the business zone " Lipova greda" in July 2010.

Read more...
 
Opština Kozarska Dubica na pravom putu da uspostavi kvalitetnu poslovnu zonu PDF Print E-mail
Friday, 02 July 2010 15:56
There are no translations available.

Pomoćnik ministra privrede, energetike i rudarstva Republike Srpske za resor malih i srednjih preduzeća Milan Cvijić procijenio je danas da je opština Kozarska Dubica na pravom putu da uspostavi kvalitetnu poslovnu zonu koja će biti ogledni primjer za druge opštine RS. "U Kozarskoj Dubici već su riješeni imovinsko-pravni odnosi, definisani razvojni pravci, traženi strateški investitori, definisane cijene zemljišta i komunalija i ostali neophodni pravci izgradnje, a u preduzetim aktivnostima

Read more...
 
Potpisan Memorandum o saradnji sa njemačkom vladinom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ) PDF Print E-mail
Tuesday, 13 April 2010 11:48
There are no translations available.

Kristijan Kaufhold rukovodilac projekta "Unapređenje lokalne uprave i regionalne privrede", koji sprovodi njemačka vladina organizacija za tehničku saradnju (GTZ) i Rajko Marčeta, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica potpisali su danas Memorandum o saradnji opštine i ove vladine organizacije. U isto vrijeme potpisan je i Ugovor o sufinansiranju izrade studije izvodljivosti za Poslovnu zonu Lipova Greda u ovoj opštini.

Read more...
 
Dogovorena saradnja sa agencijom Čakra u vezi izrada studije izvodljivosti za poslovne zone u Kozarskoj Dubici PDF Print E-mail
Wednesday, 23 December 2009 15:28
There are no translations available.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz i direktor Razvojne agencije grada Čakovca Kristijan Mavrek potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji, koji podrazumijeva izradu studije izvodljivosti Poslovne zone "Lipova Greda" Kozarska Dubica. "Razvojna agencija grada Čakovca, koja ima izuzetno dobra iskustva u procesu formiranja poslovnih zona će u narednom periodu izraditi studiju izvodljivosti poslovne zone "Lipova Greda".

Read more...
 
Poslovnoj zoni “Lipova Greda” dat regionalni značaj PDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009 13:28
There are no translations available.

Direktor Republičke razvojne agencije Slobodan Marković najavio je danas da će poslovna zona "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici biti uvrštena među zone od regionalnog karaktera u Republici Srpskoj.

"Poslovna zona u Kozarskoj Dubici će ući u mapu poslovnih zona u Republici Srpskoj, a obzirom na njenu lokaciju i veličinu, ta poslovna zona će gotovo sigurno imati

Read more...
 
Vlada RS bez naknade ustupila zemljište opštini Kozarska Dubica PDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009 09:55
There are no translations available.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prenosu prava raspolaganja nepokretnostina čime je bez naknade ustupila zemljište u vrijednosti od 1,5 miliona KM opštini Kozarska Dubica u svrhu izgradnje Poslovne zone "Lipova Greda".

Donošenju ove odluke prethodilo je utvrđivanje opšteg interesa kojim se opštini Kozarska Dubica dozvlila potpuna eksproprijacija parcela na lokaciji "Lipova Greda".

Read more...
 
Usvojena odluka o osnivanju Poslovne zone „Lipova Greda“ PDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009 10:22
There are no translations available.

Na sedmoj radnoj sjednici Skupština opštine Kozarska Dubica je usvojila odluku o osnivanju Poslovne zone na zemljišnom kompleksu od 69 hektara koje je smješteno uz magistralni put Kozarska Dubica-Grdaiška.

Opština Kozarska Dubica je u cilju rješavanja problema nezaposlenosti, formiranja novih radnih mjesta, pokretanja privrednih aktivnosti i privlačenja stranih investicija odlučila da uspostavi poslovnu zonu koja bi se nalazila van urbanog dijela grada.

Read more...
 
U planu saradnja sa italijanskom grupacijom u pogledu formiranja Poslovne zone PDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2009 08:20
There are no translations available.

Opština Kozarska Dubica parafirala je pismo namjere koje se odnosi na saradnju sa italijanskom grupacijom "Franzoni Filati", a vezano za formiranje Poslovne zone na lokaciji "Lipova Greda".

Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine u pismu namjere preduzeću "Franzoni Filati"se nudi mogućnost osnivanja preduzeća sa sjedištem u Kozarskoj Dubici koje će vršiti usluge promocije Poslovne zone u Italiji, kao i sve neophodne radnje sa ciljem dovođenja italijanskih investitora u ovu poslovnu zonu.

Read more...
 
Nacrt Regulacionog plana na javnom uvidu PDF Print E-mail
Monday, 01 June 2009 14:17
There are no translations available.

Skupština opštine Kozarska Dubica na šestoj radnoj sjednici donijela je Zaključak da Nacrt Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda" stavi na javni uvid koji će trajati 30 dana.

Nacrt plana će javnost moći razmotriti, a povodom upućivanja sugestija i primjedbi biće organizovane stručne rasprave i prezentacije istog u nadležnosti resornog Odjeljenja.

Read more...
 
Usvojena odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda" PDF Print E-mail
Thursday, 30 April 2009 09:34
There are no translations available.

Na petoj radnoj sjednici Skupštine opštine usvojena je odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda".

Regulacionim planom se utvrđuju planski parametri za vremenski period od 10 godina.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>