Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Potpisan sporazum sa italijanskom konsultantskom kompanijom IBC PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 22 Jul 2010 12:02

Opština Kozarska Dubica potpisala je u danas sporazum o saradnji s konsultantskom kompanijom "International bridge consulting" (IBC) za izgradnju poslovne zone "Lipova Greda".

Ugovor su potpisali načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz i direktor IBC-a, čiji je osnivač i vlasnik grupacija "Franzoni filati" iz Italije, Dražen Vidović, a svečanosti su prisustvovali i premijer RS Milorad Dodik i ministar privrede, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac.

Više...
 
Opština Kozarska Dubica na pravom putu da uspostavi kvalitetnu poslovnu zonu PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Jul 2010 15:56

Pomoćnik ministra privrede, energetike i rudarstva Republike Srpske za resor malih i srednjih preduzeća Milan Cvijić procijenio je danas da je opština Kozarska Dubica na pravom putu da uspostavi kvalitetnu poslovnu zonu koja će biti ogledni primjer za druge opštine RS. "U Kozarskoj Dubici već su riješeni imovinsko-pravni odnosi, definisani razvojni pravci, traženi strateški investitori, definisane cijene zemljišta i komunalija i ostali neophodni pravci izgradnje, a u preduzetim aktivnostima

Više...
 
Potpisan Memorandum o saradnji sa njemačkom vladinom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ) PDF Ispis E-mail
Utorak, 13 April 2010 11:48

Kristijan Kaufhold rukovodilac projekta "Unapređenje lokalne uprave i regionalne privrede", koji sprovodi njemačka vladina organizacija za tehničku saradnju (GTZ) i Rajko Marčeta, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica potpisali su danas Memorandum o saradnji opštine i ove vladine organizacije. U isto vrijeme potpisan je i Ugovor o sufinansiranju izrade studije izvodljivosti za Poslovnu zonu Lipova Greda u ovoj opštini.

Više...
 
Dogovorena saradnja sa agencijom Čakra u vezi izrada studije izvodljivosti za poslovne zone u Kozarskoj Dubici PDF Ispis E-mail
Srijeda, 23 Decembar 2009 15:28

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz i direktor Razvojne agencije grada Čakovca Kristijan Mavrek potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji, koji podrazumijeva izradu studije izvodljivosti Poslovne zone "Lipova Greda" Kozarska Dubica. "Razvojna agencija grada Čakovca, koja ima izuzetno dobra iskustva u procesu formiranja poslovnih zona će u narednom periodu izraditi studiju izvodljivosti poslovne zone "Lipova Greda".

Više...
 
Poslovnoj zoni “Lipova Greda” dat regionalni značaj PDF Ispis E-mail
Srijeda, 07 Oktobar 2009 13:28

Direktor Republičke razvojne agencije Slobodan Marković najavio je danas da će poslovna zona "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici biti uvrštena među zone od regionalnog karaktera u Republici Srpskoj.

"Poslovna zona u Kozarskoj Dubici će ući u mapu poslovnih zona u Republici Srpskoj, a obzirom na njenu lokaciju i veličinu, ta poslovna zona će gotovo sigurno imati

Više...
 
Vlada RS bez naknade ustupila zemljište opštini Kozarska Dubica PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Oktobar 2009 09:55

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prenosu prava raspolaganja nepokretnostina čime je bez naknade ustupila zemljište u vrijednosti od 1,5 miliona KM opštini Kozarska Dubica u svrhu izgradnje Poslovne zone "Lipova Greda".

Donošenju ove odluke prethodilo je utvrđivanje opšteg interesa kojim se opštini Kozarska Dubica dozvlila potpuna eksproprijacija parcela na lokaciji "Lipova Greda".

Više...
 
Usvojena odluka o osnivanju Poslovne zone „Lipova Greda“ PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 09 Jul 2009 10:22

Na sedmoj radnoj sjednici Skupština opštine Kozarska Dubica je usvojila odluku o osnivanju Poslovne zone na zemljišnom kompleksu od 69 hektara koje je smješteno uz magistralni put Kozarska Dubica-Grdaiška.

Opština Kozarska Dubica je u cilju rješavanja problema nezaposlenosti, formiranja novih radnih mjesta, pokretanja privrednih aktivnosti i privlačenja stranih investicija odlučila da uspostavi poslovnu zonu koja bi se nalazila van urbanog dijela grada.

Više...
 
U planu saradnja sa italijanskom grupacijom u pogledu formiranja Poslovne zone PDF Ispis E-mail
Utorak, 16 Jun 2009 08:20

Opština Kozarska Dubica parafirala je pismo namjere koje se odnosi na saradnju sa italijanskom grupacijom "Franzoni Filati", a vezano za formiranje Poslovne zone na lokaciji "Lipova Greda".

Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine u pismu namjere preduzeću "Franzoni Filati"se nudi mogućnost osnivanja preduzeća sa sjedištem u Kozarskoj Dubici koje će vršiti usluge promocije Poslovne zone u Italiji, kao i sve neophodne radnje sa ciljem dovođenja italijanskih investitora u ovu poslovnu zonu.

Više...
 
Nacrt Regulacionog plana na javnom uvidu PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 01 Jun 2009 14:17

Skupština opštine Kozarska Dubica na šestoj radnoj sjednici donijela je Zaključak da Nacrt Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda" stavi na javni uvid koji će trajati 30 dana.

Nacrt plana će javnost moći razmotriti, a povodom upućivanja sugestija i primjedbi biće organizovane stručne rasprave i prezentacije istog u nadležnosti resornog Odjeljenja.

Više...
 
Usvojena odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda" PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 30 April 2009 09:34

Na petoj radnoj sjednici Skupštine opštine usvojena je odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana "Poslovna zona Lipova Greda".

Regulacionim planom se utvrđuju planski parametri za vremenski period od 10 godina.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>